Nieuws overzicht

Aankoop woning voor studerende kinderen: blijf bij de les!
29 oktober, 2020

Als uw kind gaat studeren is het in de studentensteden vaak moeilijk om op een goede locatie een nette en betaalbare studentenkamer te vinden. Het kan dan een overweging zijn een woning voor uw.......

LEES MEER
Schenkingsplan: laat de fiscaliteit niet overheersen!
9 september, 2020

Bij het schenken van vermogen van ouders aan (klein)kinderen en de advisering erover komt vaak al snel de focus te liggen op het fiscale aspect. De vraag met welke constructies optimaal erfbelasting..

LEES MEER
Beleggen met geleend geld: de balans tussen rendement en risico
7 juli, 2020

De huidige rente is op dit moment erg laag. Dit maakt lenen tegen aantrekkelijke condities mogelijk.

LEES MEER
Waarom wij onze relaties adviseren belegd te blijven
1 juni, 2020

De financiële markten zijn momenteel volop in beweging. Er is veel onzekerheid over de economische gevolgen van het coronavirus. We krijgen van relaties veel vragen wat ze op korte termijn moeten doen

LEES MEER
Een testament met emotie
28 april, 2020

Er zijn volgens mij maar weinig documenten die zo veel emoties oproepen als het testament. Deze emoties komen meestal bovenop het verdriet om het verlies van de overledene en kan hele families........

LEES MEER
Selectie van vermogensbeheerders in tijden van crisis
15 april, 2020

Een onderdeel van onze dienstverlening is het selecteren en monitoren van vermogensbeheerders.

LEES MEER
Een duurzame bedrijfsopvolging binnen de familie is meer dan harde fiscaliteit
6 maart, 2020

Nederland kent vele familieondernemingen. Om te voorkomen dat de continuïteit van de onderneming in het geding komt, kent de Nederlandse belastingwetgeving ruime vrijstellingen...

LEES MEER
Met op tijd beginnen valt veel te winnen
12 februari, 2020

Het jaar 2020 is alweer even begonnen en we lijken de hectiek van eind 2019 alweer bijna vergeten.

LEES MEER
Nog even snel dividend uitkeren in 2019
23 december, 2019

In de praktijk zien we dat veel Directeur-Grootaandeelhouders (DGA’s) wordt geadviseerd dit jaar nog dividend uit te keren om daarmee hun rekening-courant of lening in box 3 bij de BV af te lossen.

LEES MEER
Box 3: de plannen van het kabinet en de gevolgen
14 november, 2019

Het kabinet lanceerde met Prinsjesdag plannen voor een nieuwe box 3 heffing. Welke veranderingen komen eraan en wat zijn de gevolgen ervan?

LEES MEER
Pensioen in eigen beheer: haast geboden!
9 oktober, 2019

Sinds 2017 is het opbouwen van pensioen in de eigen bv als (DGA) directeur groot aandeelhouder niet meer mogelijk.

LEES MEER
Prinsjesdag 2019
24 september, 2019

Op Prinsjesdag heeft minister van Financiën Hoekstra de belastingplannen van het kabinet gepresenteerd. We hebben voor u een selectie gemaakt van enkele belangrijke wijzigingen en plannen.

LEES MEER
Nut en noodzaak van juridische regelingen voor de DGA: durft u erover na te denken?
25 juli, 2019

In een eerder artikel van Family Capital Trust d.d. 27 juni 2019 werden reeds enkele financiële en fiscale aandachtspunten geschetst voor de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) ten aanzien van.....

LEES MEER
Nut en noodzaak van financiële planning voor de DGA
27 juni, 2019

De situatie voor een directeur-groot aandeelhouder is complex. Naast de persoonlijke financiële situatie is (zijn) er ook een (of meer) BV(‘s).

LEES MEER
Voorkom liquiditeitsproblemen door Aanmerkelijk belang belastingheffing bij overlijden
14 mei, 2019

Bij een overlijden zal de fiscus erfbelasting trachten te heffen. Middels het juist opstellen van de huwelijkse voorwaarden en een goed testament kan de erfbelasting worden beperkt......

LEES MEER
Actief vermogensbeheer is een relatief begrip
20 februari, 2019

In dit artikel geven we aan hoe wij van FCT voor onze relaties te werk gaan bij het selecteren van vermogensbeheerders. In de afgelopen jaren hebben wij over het presteren van de relevante banken.....

LEES MEER
Eindejaarstips 2018
6 december, 2018

Het einde van het jaar 2018 komt er weer aan. Reden voor ons om weer een aantal tips en aandachtspunten voor u te selecteren. Deze lijst is verre van uitputtend.

LEES MEER
Beleggen in de BV wordt aantrekkelijker
15 november, 2018

Het aantal verkopen van ondernemingen neemt fors toe, evenals de betaalde koopsom. In vrijwel de meeste situaties is het de houdstervennootschap (de BV) die de koopsom ontvangt.

LEES MEER
De ‘Spaar’ BV is nog steeds interessant!
16 oktober, 2018

Uw privé vermogen in box 3 wordt belast. Hierbij wordt uitgegaan van een forfaitair rendement dat hoger ligt naarmate uw privé vermogen stijgt.

LEES MEER
In gesprek met…. Jos Klaasse
10 oktober, 2018

De relatie tussen Jos Klaasse, fiscaal specialist (en partner) bij Van der Leeden & Partners, en Michiel van Haagen, vermogensregisseur bij Family Cpital Trust, gaat al vele jaren terug.

LEES MEER
Prinsjesdag 2018
26 september, 2018

Op Prinsjesdag heeft minister van Financiën Hoekstra de belastingplannen van het kabinet gepresenteerd. We hebben voor u een selectie gemaakt van enkele belangrijke wijzigingen.

LEES MEER
Investeren in Vastgoed middels een fonds of maatschap
31 augustus, 2018

Met enige regelmaat beoordelen wij voor onze relaties proposities om te investeren in vastgoed middels een fonds of in een maatschap structuur.

LEES MEER
Hypotheek van de BV: verstandig of niet?
18 juli, 2018

Veel directeur-groot aandeelhouders (DGA’s) lenen voor de aankoop van de eigen woning bij de eigen BV. Renteaftrek in privé wordt gecombineerd met een aantrekkelijke 'belegging' voor de BV.......

LEES MEER
Beleggen is emotie
21 juni, 2018

De economische wetenschap gaat ervan uit dat mens rationele afwegingen maakt om te komen tot de juiste keuze, die voor hem of haar het beste uitpakt.

LEES MEER
Structureren van beleggingen
17 mei, 2018

Door de verkoop van een onderneming kan de directeur/grootaandeelhouder (verder DGA) over een flink vermogen beschikken in zijn BV. Het lijkt dan voor de hand te liggen deze gelden te gaan beleggen.  

LEES MEER
Pure Luxe
16 maart, 2018

Onlangs werden wij geïnterviewd door het magazine Pure Luxe.

LEES MEER
Eindejaarstips 2017
6 december, 2017

Het einde van het jaar 2017 komt er weer aan. Voor u hebben we een aantal tips en aandachtspunten geselecteerd. Deze lijst is verre van uitputtend.

LEES MEER
Meer rendement, maar ook meer risico!
18 oktober, 2017

Risico en rendement gaan altijd hand in hand. Na het uitbreken van de beurscrisis in 2008 was de bewegelijkheid van de beurzen heel groot.

LEES MEER
Prinsjesdag 2017: geen vuurwerk, maar wel de nodige aandachtspunten
26 september, 2017

Gezien het huidige demissionaire kabinet was niet te verwachten dat het Belastingplan 2018 voor het nodige vuurwerk zou gaan zorgen.

LEES MEER
UBO-register: privacy verder uitgekleed, ook voor ondernemers een issue!
23 augustus, 2017

Met de komst van de Vierde Europese Anti-witwasrichtlijn zijn EU-staten (en dus ook Nederland) verplicht uiterlijk 26 juli 2017 een register in te voeren waarin de uiteindelijk belanghebbenden........

LEES MEER
Hypotheek aflossen: de afwegingen
3 mei, 2017

13 april 2017 berichtte het Financieel Dagblad dat de AFM zint op nieuwe methoden om samen met de banken consumenten met een nu nog te hoge aflossingsvrije hypotheek aan te zetten tot het aflossen....

LEES MEER
Door de vermogensbeheerders het bos niet meer zien……
16 april, 2017

n Nederland zijn ongeveer 140 ondernemingen met een vermogensbeheervergunning die zich richten op Nederlandse cliënten. Binnen deze groep is er natuurlijk grote diversiteit met grote verschillen in...

LEES MEER
De jubelton is er weer!
15 maart, 2017

Van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 gold een extra schenkvrijstelling van €100.000,-, de zogenaamde “jubelton”.

LEES MEER
Wetsvoorstel afkoop pensioen in eigen beheer aangenomen
8 februari, 2017

Peter Seuren heeft onderstaande vraag voor de Consumentengeldgids beantwoord. Inmiddels is het wetsvoorstel voor de uitfasering van het pensioen in eigen beheer voor de DGA aangenomen.

LEES MEER
Pensioen DGA in eigen beheer ten einde in 2017: wat nu?
16 november, 2016

Zoals u misschien uit de media heeft vernomen, zitten er belangrijke wijzigingen aan te komen voor het pensioen in eigen beheer. Er wordt al jaren gediscussieerd over de vraag of het pensioen in......

LEES MEER
Lage rente en het belastingplan 2017: wat nu?
5 oktober, 2016

Het belastingplan 2017 leidt bij de hogere vermogens tot een fors hogere belasting op vermogen. Tegelijk is de spaarrente zeer laag. Hoe hiermee om te gaan?

LEES MEER
Pensioen voor de ondernemer
24 augustus, 2016

Peter Seuren, partner van Family Capital Trust, is recent geïnterviewd door dagblad Het Parool voor een artikel over de pensioenproblematiek van ZZP’ers in Nederland.

LEES MEER
De vrijgestelde beleggingsinstelling – VBI
29 juni, 2016

Bij grote vermogens denkt men vaak direct aan beleggen en investeren. De structuur waarbinnen dit gebeurd is echter op zijn minst even zo belangrijk.

LEES MEER
Estate Planning: na mij de zondvloed…..?
12 mei, 2016

Wij weten uit ervaring dat het testament en Estate Planning in bredere zin voor maar weinig mensen een onderwerp is waar men met veel plezier eens lekker voor gaat zitten. Er zijn leukere onderwerpen.

LEES MEER
Peter Seuren versterkt team Family Capital Trust
2 januari, 2016

Hij heeft de nodige bagage in zijn rugzak: de nieuwe partner van Family Capital Trust (FCT) Peter Seuren. Op 1 januari 2016 is hij officieel toegetreden tot de maatschap van FCT en in dit artikel.....

LEES MEER
Financiële beleggingsinstellingen ontberen kritische klanten
14 april, 2015

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzocht in 2014 de kwaliteit van de dienstverlening van banken en andere financiële instellingen die vermogensbeheer en/of beleggingsadvies aanbieden.........

LEES MEER