Wanneer u in zee gaat met een vermogensbeheerder, ontvangt u periodiek een overzicht. Vaak werkt u met meerdere vermogensbeheerders en krijgt u even zoveel overzichten. Hoe houdt u grip op uw vermogensontwikkeling? Hoe kunt u de prestaties vergelijken met de markt én onderling. Family Capital Trust rapporteert eenduidig in één overzicht en bewaakt de gemaakte afspraken en houdt de ontwikkeling van uw vermogen bij. Wij kennen de markt en geven helder inzicht in het presteren van uw vermogensbeheerder(s).

Contact opnemen

Vermogensbeheerders en banken zijn commerciële instellingen die logischerwijs hun beleid en prestaties zo voordelig mogelijk presenteren. Wij kennen de markt en geven u middels ons eigen objectieve rapportage systeem periodiek helder en onversneden inzicht in het presteren van uw vermogensbeheerder. Zo hebben we altijd in beeld of uw beheerder qua risico en kosten binnen de afgesproken kaders blijft en hoe hij presteert. Voor onze relaties brengen we dit periodiek samen in een rapport en bespreken dit, gekoppeld aan duidelijke conclusies. Het beleggingsbeleid van vermogensbeheerders zien we met regelmaat veranderen. Wij zijn hier alert op en gaan het gesprek aan over zaken die we constateren. Als professionals laten we ons niet met een kluitje in het riet sturen.

Contact opnemen

Indien uw beleggingen zijn ondergebracht bij verschillende vermogensbeheerders maken we een consolidatie van uw volledige vermogen zodat we het totale risico van alle portefeuilles inzichtelijk hebben en de overlap er snel uit kunnen filteren. Op deze manier heeft u in één oogopslag de ontwikkeling van het totaal en maken wij inzichtelijk of het werken met verschillende beheerders voor u iets toe voegt.

Contact opnemen

Een deel van onze cliënten vindt het wenselijk dat wij het contact onderhouden met vermogensbeheerders en periodiek de noodzakelijke vragen stellen om onze cliënten te informeren over de stand van zaken. Een ander deel vindt het leuk en interessant om samen met ons inhoudelijke gesprekken aan te gaan met de banken. U bepaalt.

Contact opnemen

Uw vermogensbeheerder brengt kosten in rekening. Dat uw adviseurs geld kosten is vanzelfsprekend, maar wel in de juiste verhouding en in relatie tot de dienstverlening. Er is natuurlijk een directe relatie tussen kosten en het uiteindelijke netto rendement. Ondanks nieuwe regelgeving laat de transparantie over de exacte omvang van de totale kosten in de portefeuille helaas nog vaak te wensen over. Daarom houden wij voortdurend zicht op de totale kosten die drukken op uw rendement. Deze zetten we af tegen de gemaakte afspraken, we beoordelen of de prestaties de kosten rechtvaardigen en of de kosten marktconform zijn gezien de aard van de dienstverlening.

Contact opnemen
Doordat Family Capital Trust periodiek verslag uitbrengt, kan ik mijn verschillende posities makkelijker vergelijken en kan ik het meer los laten.

Interessante nieuwsberichten

Actief vermogensbeheer is een relatief begrip
20 februari, 2019

In dit artikel geven we aan hoe wij van FCT voor onze relaties te werk gaan bij het selecteren van vermogensbeheerders. In de afgelopen jaren hebben wij over het presteren van de relevante banken…..

LEES MEER
Door de vermogensbeheerders het bos niet meer zien……
16 april, 2017

n Nederland zijn ongeveer 140 ondernemingen met een vermogensbeheervergunning die zich richten op Nederlandse cliënten. Binnen deze groep is er natuurlijk grote diversiteit met grote verschillen in…

LEES MEER
  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.