U wilt uw kinderen goed opvoeden, maar ook zo voordelig mogelijk schenken, zonder al te veel erfbelasting te betalen. Vanuit fiscaal oogpunt is het zaak om bijtijds te starten met schenken. Dat wil niet altijd zeggen dat u uw kinderen ook hoeft te betrekken bij uw vermogen. Het juiste moment om dit alles te regelen is een dilemma waar veel van onze cliënten mee worstelen. Wat goed is uit fiscaal oogpunt is niet automatisch goed voor uw kinderen. Worden mijn kinderen niet te jong vermogend en gaan ze er op de juiste manier mee om? Er zijn veel mogelijkheden en opties om dit op een juiste manier aan te sturen, zowel vanuit fiscaal oogpunt als vanuit die van de opvoeder. Wij adviseren onze cliënten over de gehele breedte. We belichten de diverse mogelijkheden en spreken daarbij soms met de erven. Zo komen we samen met u tot een passende oplossing voor uw situatie.

Contact opnemen

Een van de onderwerpen die wij met nagenoeg al onze cliënten bespreken, is de overdracht van vermogen en erfbelasting. Natuurlijk wilt u zo min mogelijk betalen, maar op welke leeftijd, en hoe gaat u vermogen overhevelen naar uw kinderen? Schenken gaat daarom verder dan het overhevelen van vermogen alleen. Ook persoonlijke overwegingen spelen een rol. Goed schenken is voor iedereen anders. Kunnen uw kinderen ermee omgaan, en welke invloed heeft rijkdom op hun ontwikkeling? Hebben ze dan nog wel een prikkel om (door) te leren? En uw partner, laat u die goed verzorgd achter? De juiste manier van schenken en timing hangt af van veel meer factoren dan de fiscus alleen. Wij spreken er veel en vaak over met onze cliënten en zijn hierdoor een ideale sparringpartner voor u.

Contact opnemen

Vroegtijdig schenken kan van invloed zijn op uw vermogen en uw vermogensplanning. Het minimaliseren van de erfbelasting is slim, maar uiteraard niet ten koste van uw eigen welbehagen.. Een financieel plan geeft u het inzicht om hierin goede keuzes te maken. Daarnaast zijn er meerdere schenkingsvormen waarbij u wel schenkt, maar nog geen daadwerkelijk vermogen overhevelt Op deze manier kunnen de erven al vroeg zelfstandig vermogen opbouwen, waar ze pas op latere leeftijd van kunnen profiteren.

Contact opnemen

Een vraag die veel vermogende ouders zichzelf stellen is: “Kunnen mijn kinderen al op jonge leeftijd omgaan met vermogen?”. Een terechte vraag, want het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Middels een akte, trust of andere regelingen is het mogelijk om uw kinderen langzaam te laten wennen aan het vermogen dat ze krijgen. Dat kan al dan niet onder begeleiding, bijvoorbeeld tot een bepaalde leeftijd. Welke route het beste past in uw situatie hangt af van u en uw kinderen. We kennen het klappen van de zweep en kunnen u altijd helpen om de best passende keuze te maken en desnoods te overleggen met uw kinderen, om ze echt goed voor te bereiden op dat wat komen gaat.

Contact opnemen

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om geld te schenken. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor de ‘vastgoedroute’. Hierbij wordt vastgoed aangekocht op naam van uw (klein)kinderen, zodat de waardevermeerdering door de jaren heen hen ten deel valt. Maar er zijn meerdere opties. In de meeste gevallen bespreken we met onze cliënten welke regeling hen het beste past. Die gesprekken voeren we regelmatig ook met de erven erbij, zodat we helder kunnen uitleggen welke mogelijkheden er zijn en wat dat voor eenieder betekent

Contact opnemen

Regelmatig ontvangen wij de vraag of het ook mogelijk is om uw vermogen te schenken aan een goed doel? Uiteraard is dit mogelijk. Hier zijn ook fiscaal gunstige regelingen voor indien u binnen de daarvoor geldende regels blijft. Wanneer u bijvoorbeeld schenkt aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) dan is uw schenking aftrekbaar. Een deel van onze cliënten, wil graag iets terug doen voor de maatschappij, wij helpen ze met het bepalen welk doel bij ze past en hoe ze dit zo slim mogelijk kunnen doen, met een zo groot mogelijk financieel voordeel voor de ontvangende partij.

Contact opnemen

U en uw gezinsleden hebben een fijn en goed leven. Toch is het verstandig om bijtijds na te denken over uw nalatenschap. Niet alleen belangrijk voor de verdeling van uw vermogen, maar ook hoe het later moet met uw zakelijke en andere belangen. Overzicht en inzicht geven rust. We maken een risicoanalyse en zetten dit af tegen de haalbaarheid van uw doelen, nu en in de toekomst. We bespreken uw visie en wensen aangaande de opbouw van uw vermogen, zodat niet alleen de financiële zekerheid voor uw gezin helder is, maar ook de gedachte achter de opbouw ervan. Een dergelijke estate planning is toekomstbestendig en geeft u houvast bij uw beslissingen en ons een horizon om u passend te adviseren.

Contact opnemen
“We hebben met Family Capital Trust besproken hoe we ons vermogen zo goed mogelijk kunnen overhevelen naar de volgende generatie. Er is een zeer geruststellend plan uit gekomen.”

Interessante nieuwsberichten

Actief vermogensbeheer is een relatief begrip
20 februari, 2019

In dit artikel geven we aan hoe wij van FCT voor onze relaties te werk gaan bij het selecteren van vermogensbeheerders. In de afgelopen jaren hebben wij over het presteren van de relevante banken…..

LEES MEER
Beleggen in de BV wordt aantrekkelijker
15 november, 2018

Het aantal verkopen van ondernemingen neemt fors toe, evenals de betaalde koopsom. In vrijwel de meeste situaties is het de houdstervennootschap (de BV) die de koopsom ontvangt.

LEES MEER

Direct in contact

  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.