Ieder vermogen geeft ruimte tot fiscale optimalisatie. Fiscale structurering is van grote invloed op het nettorendement van uw vermogen. In de praktijk zien wij cliënten die een fiscalist in de arm hebben genomen die alles uit de kast haalt. Nog vaker zien we fiscalisten die te passief zijn of niet gewend aan grote vermogens. Hierdoor halen ze lang niet alle voordelen uit de bestaande regelingen. Wij signaleren waar mogelijkheden zijn en bedenken een passende fiscale inrichting van uw vermogen. Anderzijds toetsen we adviezen van fiscalisten en bespreken de eventuele risico’s en keerzijdes met u. Welke mate van fiscaliteit bij u past, bepaalt u uiteraard zelf.

Contact opnemen

Bij de fiscaliteit van uw vermogen gaat het veelal om de samenhang van zaken. De ultieme fiscale oplossing kan haaks staan op andere belangen. Eenieder gaat hier anders mee om. Sommige cliënten zien het als een hobby om een zo groot mogelijk fiscaal voordeel te behalen. Anderen willen het goed laten regelen en er geen omkijken naar hebben. In beide gevallen helpen we onze cliënten met plezier. We bewaken dat samenhangende zaken kloppen en keuzes geregeld en opgevolgd worden.

Daarbij sparren we met uw eigen fiscalist en accountant voor de gedetailleerde uitwerking en afwerking van zaken. Indien nodig introduceren we een passende fiscalist uit ons netwerk. Het uitgangspunt is denken in mogelijkheden, want zonder opties heeft u geen keuze. Onze cliënten bepalen uiteindelijk wat de beste keuze is. Die keuze is vaak gebaseerd op het juiste gevoel en niet het maximaal haalbare.

Contact opnemen

Een goed fiscaal advies is aan verandering onderhevig. Zo verandert de wetgeving jaarlijks, wat weer gevolgen heeft voor de gemaakte fiscale keuzes. Daarnaast verandert ook de situatie van onze cliënten door de jaren heen. Goed fiscaal advies is altijd aan verandering onderhevig. Wij polsen voor onze cliënten periodiek of zaken nog optimaal geregeld zijn of er andere mogelijkheden zijn ontstaan. Daarnaast zetten we helder uiteen welke voor- en nadelen een tussentijdse aanpassing met zich meebrengt. Op die manier kunt u snel en adequaat beslissen of u mee wilt gaan in de aanpassingen of niet. Het geeft rust en u bent volledig in controle zonder dat u veel en vaak ondoorgrondelijke adviezen hoeft door te akkeren.

Contact opnemen
Het advies van mijn fiscalist was financieel het voordeligst, maar Family Capital Trust wees me op de risico’s en kennen me ondertussen. Ik heb nu rust en ik heb er vrede mee dat we niet het onderste uit de kan hebben gehaald.

Interessante nieuwsberichten

Een duurzame bedrijfsopvolging binnen de familie is meer dan harde fiscaliteit
6 maart, 2020

Nederland kent vele familieondernemingen. Om te voorkomen dat de continuïteit van de onderneming in het geding komt, kent de Nederlandse belastingwetgeving ruime vrijstellingen…

LEES MEER
Schenkingsplan: laat de fiscaliteit niet overheersen!
9 september, 2020

Bij het schenken van vermogen van ouders aan (klein)kinderen en de advisering erover komt vaak al snel de focus te liggen op het fiscale aspect. De vraag met welke constructies optimaal erfbelasting..

LEES MEER

Direct in contact

  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.