Alle vermogensbeheerders die ik tegenkom zijn ‘de beste’ of ‘behoren tot de top’. Maar hoe bepaal ik of dat ook zo is? De resultaten die ik voorgespiegeld krijg zijn fantastisch, het stijgt allemaal boven de benchmark uit, stuk voor stuk. Er zal toch wel een addertje onder het gras zitten? Wij beoordelen continu vermogensbeheerders en ontwikkelingen in de markt. Op die basis selecteren we objectief de voor u juiste vermogensbeheerder. De eerste vraag hierbij is: ‘Welke soort vermogensbeheerder past qua aard en beleggingsbeleid het beste bij uw wensen en doelstellingen.’ De vervolgvraag is dan: ‘Welke beheerder in die groep levert het beste product.’ Zo helpen we cliënten de juiste vermogensbeheerder en dito product te selecteren.

Contact opnemen

In Nederland zijn ruim 100 ondernemingen met een vermogensbeheervergunning actief, die zich richten op Nederlandse cliënten. Binnen deze groep is er een grote diversiteit met grote verschillen in beleggingsfilosofie en beleid. Maar er is ook veer verschil in omvang, werkwijze en kosten. Van algemene grootbank tot kleine nichespeler. Voor de beoordeling van vermogensbeheerders hebben wij een eigen gestructureerd objectief proces ontwikkeld. Door een uitgebalanceerde analyse, maken we een shortlist van vermogensbeheerders waar u het beste een deel van uw vermogen aan kunt toevertrouwen. Daarin nemen we ook de manier van werken en de gehanteerde methode mee, want die moet uiteraard bij u passen. Ook kunnen we, indien dit bij uw situatie past, adviseren om juist voor een combinatie van vermogensbeheerders met een verschillend beleid te kiezen.

Contact opnemen

Een zeer terechte vraag, die wat ons betreft te weinig wordt gesteld. Voor deze vraag komen analyse en gevoel samen. U gaat met een vermogensbeheerder in zee om een bepaald resultaat te behalen over een bepaalde periode tegen een afgesproken risico. Dit is de basis voor de invulling van de effectenportefeuille. Wij adviseren helder en duidelijk over wat in uw situatie een passend risico is en over de voor- en nadelen van de verschillende beleggingsfilosofieën.  Maar voor de best passende invulling is uw gevoel uiteindelijk bepalend. Niet iedereen is even comfortabel met een bepaalde aanpak. Hoeveel risico u kunt lopen, is vaak anders dan het risico dat nog comfortabel voelt. Om daar evenwicht in te hebben is uitermate fijn.

Contact opnemen

Niemand kan in de toekomst kijken, dus er gebeuren altijd zaken die u of uw vermogensbeheerder vooraf niet hebben zien aankomen. Het is van belang om te kijken naar de langere termijn. Echter, markten en beleggingen kunnen tumultueus bewegen. Rendementen gaan helaas niet alleen in één rechte lijn omhoog. Er zijn altijd periodes van scherpe dalingen. In dergelijke periodes wordt u via de diverse media en op feestjes overspoelt met opinies en verwachtingen. Wij zien vaak dat onze cliënten op incidentele gebeurtenissen willen acteren terwijl de middellange of lange doelstellingen daar niet om vragen. In een dergelijke situatie is het fijn dat wij in rust de ontwikkelingen met u kunnen bespreken.

Wij hebben het volledig inzicht in uw actuele situatie en kennen uw lange termijn doelstellingen. Dat geeft het juiste perspectief om van daaruit keuzes te maken.

Contact opnemen

De werkelijke kosten die u betaalt aan uw vermogensbeheerder zijn niet altijd duidelijk. Vaak zien we dat er nog kosten worden ‘verstopt’. Voor onze cliënten kijken we naar de werkelijke en volledige kosten van vermogensbeheerders en controleren of dit marktconform is. Daarnaast voeren we regelmatig tariefonderhandelingen met vermogensbeheerders, om zo te komen tot een goed tarief voor onze cliënten. Dit is een continu proces, zodat u weet dat u altijd de juiste marktconforme prijs betaalt.

Contact opnemen

Interessante nieuwsberichten

Actief vermogensbeheer is een relatief begrip
20 februari, 2019

In dit artikel geven we aan hoe wij van FCT voor onze relaties te werk gaan bij het selecteren van vermogensbeheerders. In de afgelopen jaren hebben wij over het presteren van de relevante banken…..

LEES MEER
Door de vermogensbeheerders het bos niet meer zien……
16 april, 2017

n Nederland zijn ongeveer 140 ondernemingen met een vermogensbeheervergunning die zich richten op Nederlandse cliënten. Binnen deze groep is er natuurlijk grote diversiteit met grote verschillen in…

LEES MEER

Direct in contact

  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.