U wilt u nalatenschap goed regelen of u vraagt zich af of het nu goed geregeld is. Voor veel cliënten is het opstellen van een testament een ingewikkelde zaak. Misschien ligt er al een opzet. Maar u vraagt zich af of het wel klopt. Of er echt dat in staat wat u voor ogen heeft? Het taalgebruik is zo specifiek juridisch dat het veelal onbegrijpelijk is. Wij maken de juridische formuleringen inzichtelijk, begrijpelijk en logisch voor u. We zorgen ervoor dat het gaat zoals u bedacht heeft.

Contact opnemen

Voor onze relaties is het goed regelen van de nalatenschap van grote waarde. We hebben de kennis van alle samenhangende facetten van een goede nalatenschapsplanning, ook wel estate planning genoemd. We hebben veel ervaring met de inrichting van de nalatenschap bij specifieke situaties en wensen die voortkomen uit de vaak niet standaard situatie van mensen met een serieus vermogen. We begeleiden het hele proces, houden overzicht op alle samenhangende facetten. We bespreken de opties, zodat uw wensen en keuzes duidelijk zijn. We maken een duidelijke instructie voor de notaris en controleren of de notaris uw wensen en doelstellingen goed heeft verwerkt in het testament.

Contact opnemen

Indien u ondernemer bent, of ex-ondernemer maar nog wel aandeelhouder voegt dit verschillende aspecten toe aan wat en hoe u zaken geregeld wilt hebben als u komt te overlijden of niet meer zelfstandig handelingsbekwaam bent. Zaken als aandeelhoudersovereenkomst, statuten, eigendomsverhoudingen, zeggenschap en opvolging zijn dan net zo belangrijk als een passend testament om uw nabestaanden goed verzorgd en met zo min mogelijk zorgen achter te laten. Wij beschikken over de noodzakelijk kennis en ervaring op juridisch en economisch- financieel gebied om u ook bij de ondernemingskant van uw nalatenschapsplanning te begeleiden en adviseren.

Contact opnemen

Ik wil iets vastleggen, maar weet dat mijn erfgenamen dat niet op prijs stellen. Het kan voorkomen dat u uw nalatenschap anders wilt inrichten dan uw erfgenamen vermoeden. Dat zien wij regelmatig bij omvangrijke vermogens. U wilt alleen niet dat uw partner daar te zijner tijd op aangesproken wordt. In die gevallen begeleiden wij onze cliënten vaak middels een familiegesprek. Hierin kunt u uitleggen wat u van plan bent en waarom u dit op deze manier wilt doen. U kunt uw intenties en overwegingen meegeven, waardoor er meestal veel meer begrip is. Zo legt u geen druk bij uw partner en laat u achteraf niemand met vraagtekens achter. Dat is goed voor alle betrokken partijen.

Contact opnemen

Het kan voorkomen dat u binnen uw familie niemand heeft waar u deze taak aan kunt toevertrouwen. In dat geval kunt u iemand uit uw vriendenkring aanwijzen die dit voor u gaat verzorgen. Als ook dat niet tot de mogelijkheden behoort, dan kunt u ook ons aanwijzen. Family Capital Trust is NOVEX-geregistreerd en bevoegd om dit voor u uit te voeren. Ook wanneer u uw familieleden wilt ontlasten en/of conflicten wenst te vermijden kunt u ons of een externe executeur aanwijzen.

Contact opnemen

Dat kan verstandig zijn, want in een levenstestament legt u vast wie voor u financiële, medische en persoonlijke zaken regelt als u dat zelf niet meer kunt. Denk dan aan zaken als dementie, of wanneer u voor een ingrijpende operatie staat. In het levenstestament maakt u uw wensen kenbaar en wijst u één of meerdere personen aan die u vertrouwt om in zo’n situatie voor u de juiste keuzes te maken. Ook hierin ondersteunen wij cliënten, om duidelijk te krijgen wat u voor ogen heeft en hoe dit zo goed mogelijk geregeld kan worden.

Contact opnemen
Ik had toch best veel zorgen over de afwikkeling van mijn nalatenschap. Gelukkig heb ik het nu goed geregeld voor mijn gezin en familie.

Interessante nieuwsberichten

Estate Planning: na mij de zondvloed…..?
12 mei, 2016

Wij weten uit ervaring dat het testament en Estate Planning in bredere zin voor maar weinig mensen een onderwerp is waar men met veel plezier eens lekker voor gaat zitten. Er zijn leukere onderwerpen.

LEES MEER
Een testament met emotie
28 april, 2020

Er zijn volgens mij maar weinig documenten die zo veel emoties oproepen als het testament. Deze emoties komen meestal bovenop het verdriet om het verlies van de overledene en kan hele families……..

LEES MEER

Direct in contact

  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.