Goed advies is niet altijd even leuk om te krijgen. In dergelijke situaties is het fijn om een adviseur in te zetten die de boodschap op een andere manier onder de aandacht kan brengen. We zijn ervaren gesprekspartners die altijd open en duidelijk, met kennis van zaken en respect een gesprek voeren. Goed voor iedereen, beter voor de relatie

Contact opnemen

Met het huidige bankstelsel is het voor uw kinderen, zonder vermogen, niet meer zo eenvoudig om een woning te kopen. Natuurlijk wilt u ze helpen, maar u heeft meerdere (klein)kinderen en wil niemand te kort doen. Past dat de komende jaren in uw financiële plaatje? En gaat u dan de woning schenken, of verstrekt u een hypotheek. Vraagstukken waar we vaak en veelvuldig in adviseren, ook naar uw kinderen.

Contact opnemen

Jaren geleden heeft u voor uw oudste kind een woning geregeld in het dorp. Nu 6 jaar later wil uw jongste in Amsterdam gaan wonen, in het centrum, tegen de huidige woningprijzen. U gunt het haar, maar kijkt ook naar de overige (klein)kinderen. Wat is verstandig? Hoe regelt u het goed, zonder een van de kinderen voor te trekken? Hoe vertelt u dat u in dit geval niet of minder wil schenken? In al die gevallen kunnen wij u helpen, adviseren én ondersteunen, zodat u recht doet aan uw gevoel en alle betrokkenen uw beweegredenen begrijpen.

Contact opnemen

Zodra u binnen uw familie of kennissenkring als bank wilt optreden kunt u schenken of lenen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Dit is afhankelijk van uw situatie en de situatie van de ontvanger. Vanuit fiscaal oogpunt dienen zaken goed vastgelegd en geregeld te worden. Maar u kunt zelf ook andere voorwaarden stellen. Dat kan zakelijk aanvoelen, maar misschien past het wel bij uw situatie en voorkomt het in een later stadium mogelijk nare gevolgen.

Helderheid bij verstrekking van een schenking of lening is altijd goed, ook wanneer het nu iets minder comfortabel voelt. Als adviseur kennen we uw belangen, voornemens en wensen. Wij ervaren dat onze cliënten ons graag als adviseur en soms als (mede)woordvoerder inschakelen in dergelijke situaties. Dat houdt het zakelijk en helder, zonder dat u in een lastige positie terechtkomt.

Contact opnemen
“Fijn dat Family Capital Trust het gesprek aangegaan is met mijn schoonzoon en hem een investeringsplan heeft laten schrijven. Ik ondersteun hem nu op mijn manier. Zijn businessaanpak is beter geworden en onze band sterker.”

Interessante nieuwsberichten

Actief vermogensbeheer is een relatief begrip
20 februari, 2019

In dit artikel geven we aan hoe wij van FCT voor onze relaties te werk gaan bij het selecteren van vermogensbeheerders. In de afgelopen jaren hebben wij over het presteren van de relevante banken…..

LEES MEER
Beleggen in de BV wordt aantrekkelijker
15 november, 2018

Het aantal verkopen van ondernemingen neemt fors toe, evenals de betaalde koopsom. In vrijwel de meeste situaties is het de houdstervennootschap (de BV) die de koopsom ontvangt.

LEES MEER

Direct in contact

  • Peter Seuren Partner

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend kennis met ons maken om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en we nemen spoedig contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.